ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ


Μια από τις δραστηρίοτητες που αναπτύσσει ο Αμπελώνας Μπαλατσούρα αφορά στην γευσιγνωσία του Δωρικού Οίνου.
Η Γευσιγνωσία αποτελεί παράδοση αιώνων, αφού οι αρχαίοι Ελληνες ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την διαδικασία αυτή της αναγνώρισης των ιδαίτερων στοιχείων του οίνου.
Στον Αμπελώνα Οικογένειας Μπαλατσούρα θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε τον μοναδικό οίνο που παράγεται από την ποικιλία "Κοσμά», έναν οίνο ιδιαίτερο, που μεταφέρει μια ιστορία αιώνων.
Σας περιμένουμε να γνωρίσετε και να γευτείτε τον Δωρικό οίνο, να γοητευτείτε από τα αρώματα και την γεύση των ποικιλιών του, τον "Ερυθρό ξηρό μονοποικιλιακό", τον "Λευκό ξηρό" και τον "Ερυθρό φυσικώς γλυκύ".

 

 

 


Να αναφέρουμε μάλιστα πως οι επισκέπτες μας εξοικειώνονται με αξίες όπως την παράδοση και τη διατήρηση της και λαμβάνουν ερεθίσματα μέσω της εστίασης μας στην αρχές της ποιότητας και αυθεντικότητας , οι οποίες αποτελούν θεμέλιο της φιλοσοφίας μας. 

 


ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Η ενασχόληση με την Γη, είναι μια εσωτερική ανάγκη στους περισσότερους ανθρώπους . Δεν είναι τυχαίο το ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι την θεωρούσαν ως μητέρα της ανθρωπότητας, άποψη που βιώνει έως τις μέρες μας με την ρύση «προϊόντα της μάνας γης».

Αυτό ίσως με έσπρωξε να ασχοληθώ με την καλλιέργεια της αμπέλου, ενασχόληση ιερή ανά τους αιώνες. Ως εκ τούτου, βιοκαλλιεργούμε εκ πεποιθήσεως και η προσπάθειά μας έχει στόχο την κατά το δυνατόν ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και την δημιουργία φυσικών προϊόντων από την μάνα Γη...

Βιοκαλλιεργούμε με πιστοποίηση του οργανισμού ΔΗΩ από το 1998.

Δεν χρησιμοποιούμε χημική λίπανση παρά μόνο κοπριά από ζώα που ζουν ελεύθερα. Για την καταπολέμηση τυχόν ασθενειών του αμπελιού, χρησιμοποιείται μόνο χαλκός και θείο σε φυσική μορφή.

 

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ


Μια ιδιαίτερα σημαντική ευκαιρία που προσφέρει η επίσκεψη στο Οινοποιείο οικογένειας Μπαλατσούρα αφορά στις δραστηριότητες εξοικείωσης των επισκεπτών με τη φύση. Οι επισκέπτες μας παρακολουθούν δια ζώσης τα στάδια της αμπελοκαλλιέργειας  και την παραγωγή του Δωρικού Οίνου. Πλουτίζουν σε γνώσεις σχετικά με την ιστορικότητα της ποικιλίας «Κοσμας», την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια της διαδικασίας παραγωγής οίνου, καθώς επίσης και αποκτούν ερεθίσματα και έρχονται σε άμεση επαφή με την αμπελουργία.

 

"Αγαπάμε και φροντίζουμε τη φύση"

 

 


"Αγαπάμε τον τόπο και τον οίνο"

" Ο τρύγος στο χωριό ήταν πραγματικό πανηγύρι. Υπήρχε μια πάνδημη κινητοποίηση που άρχιζε δεκαπέντε ημέρες πριν. Όλοι καθάριζαν τα κατώγια (ισόγειοι ή ημιυπόγειοι χώροι των παλαιών χωριάτικων οικιών) όπου αποθήκευαν το κρασί. Έβγαζαν τα ξύλινα βαρέλια στις αυλές για πλύσιμο. Τα γέμιζαν και τα ξαναγέμιζαν νερό για να «ρουπώσουν» να φουσκώσουν δηλ. ώστε να μην έχουν διαρροές και να δεχθούν το κρασί. "

Όταν όλα ήταν έτοιμα άρχιζε ο τρύγος. Μέσα σε τέσσερις ημέρες έπρεπε όλοι να είχαν τελειώσει. Μετά αν έμενε κάποιο αμπέλι πίσω ατρύγητο, δεν υπήρχε περίπτωση ο ιδιοκτήτης του να μαζέψει σταφύλια. Το έργο αναλάμβαναν τα ζώα και τα πουλιά του λόγγου: Κότσυφες κατά κύριο λόγο, κίσσες, φάσες, ακόμη και αυτά τα σπουργίτια συνέδραμαν, ώστε στο ξεχασμένο αμπέλι με τον αμελή ιδιοκτήτη να του μείνουν μόνο … τα κλήματα! "

Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΜΑΣ

Εύχομαι ο πολιτισμός αυτός του οίνου να συνεχισθεί στις επόμενες γενιές και τα παιδιά μου να παραλάβουν την σκυτάλη της δημιουργίας, να της δώσουν νέα πνοή και δύναμη και να την παραδώσουν με την σειρά τους ζωντανή και δυνατή στους επόμενους αυτών.

Γιώργος Μπαλατσούρας, Οινοποιός

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε και να σας ξεναγήσουμε στον Αμπελώνα Μπαλατσούρα στον Κονιάκο Δωρίδας.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά

6948376624

Επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για παραγγελίες και τις λεπτομέρειες αποστολής των προϊόντων μας , στην έδρα σας , μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας :

Τηλεφωνικά 6948376624 Ηλεκτρονικά Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

ΕΔΡΑ: Κονιάκος Φωκίδας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6948376624

Ε-ΜΑΙL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.